Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O cetățeană a Ucrainei, care…

O cetățeană a Ucrainei, care a încercat să mituiască un polițist de frontieră pentru a scoate din țară un minor fără acte de identitate, condamnată la trei ani de închisoare

Imagine - simbol. Sursa foto: Procuratura Anticorupție

O cetățeană a Ucrainei, care a promis și transmis unui angajat al Poliției de Frontieră 500 dolari pentru a permite scoaterea din R. Moldova a unui minor fără nici un act de identitate, a fost condamnată la trei ani de închisoare, fiindu-i aplicată și o amendă în mărime de 200 000 lei. Sentința a fost pronunțată pe 19 aprilie 2023, de Judecătoria Edineț, sediul Central, anunță Procuratura Anticorupție (PA).

Cauza penală, ce vizează acțiunile persoanei învinuite de corupere activă, a fost pornită în decembrie 2022, de către Direcția Generală Teritorială Nord a Centrul Național Anticorupție (CNA) și instrumentată în baza unui denunț a colaboratorului poliției de frontieră.

„Potrivit materialelor, cetățeana Ucrainei împreună cu o persoană, neidentificată de organul de urmărire penală, a promis și transmis unui angajat al Poliției de Frontieră, 500 dolari SUA pentru a permite scoaterea din Republica Moldova a unui minor fără nici un act de identitate. Atât urmărirea penală în prezenta cauză penală cât și judecarea cauzei a durat 3 luni, inculpata recunoscându-și vina în cadrul cercetării judiciare.

Prin sentință din 19 aprilie 2023, instanța a recunoscut vinovată inculpata de comiterea coruperii active, stabilindu-i pedeapsa cu închisoare pe un termen de 3 (trei) ani, cu executare în penitenciar pentru femei și amendă în mărime de 200 000 lei”, potrivit PA.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința acesteia sa menținut până ce sentința va deveni definitivă. Totodată, s-a dispus confiscarea din contul persoanei în beneficiul statului a mijloacelor bănești în cuantum de 500 dolari SUA și telefonul mobil de model iPhone 8.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile, susțin procurorii anticorupție.