Principală  —  IMPORTANTE   —   O cetățeană a Ucrainei a…

O cetățeană a Ucrainei a încercat să mituiască un polițist de frontieră cu 500 de dolari pentru a scoate din țară un minor fără acte de identitate

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA), împreună cu oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție (PA) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) au împiedicat o tentativă  de scoatere ilegală din țară a unui minor fără acte de identitate, prin încercarea de mituire a unui polițist de frontieră.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar în baza informației IGPF a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă.

Potrivit materialelor cauzei, o cetățeană a Ucrainei i-ar fi propus angajatului Poliției de Frontieră 500 de dolari, pe care urma să-i transmită prin însoțitorul copilului. În schimbul acestei sume, polițistul de frontieră ar fi fost rugat să asigure trecerea nestingherită a minorului prin punctul de trecere a frontierei de stat Criva-Mămăliga.

„Pe 29 decembrie, în urma efectuării acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, sub controlul angajaţilor DGT Nord a CNA, al procurorilor anticorupție și reprezentanților Direcției Regionale Nord a IGPF, s-a reușit documentarea transmiterii banilor și a minorului, care urma să traverseze ilegal frontiera de stat. Ca rezultat, cetățeana Ucrainei a fost reținută pentru 72 de ore”, anunță reprezentanții CNA.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată, până la  primirea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.