Numele celor 23 de candidați înscriși la concursul organizat de Parlament pentru două fotolii la CC

23 de persoane s-au înscris la concursul organizat de Parlament pentru două fotolii vacante de judecător la Curtea Constituțională. Nouă dintre aceștia și-au depus candidatura și în competiția anunțată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru două funcții de judecător constituțional.

Lista candidaților înscriși la concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului, publicată de președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco:

1. LAZARI Constantin 
2. GROSU Vladimir 
3. CÂRNAȚ Teodor 
4. NEGRU Andrei 
5. ISTRATE Angela 
6. BURIAN Alexandru 
7. TERZI Nicolai 
8. POTÎRNICHE Oleg 
9. BOIȘTEANU Eduard 
10. EȘANU Nicolae 
11. ROȘCA Nicolae 
12. CORJ Mihai 
13. RĂDUCANU Tatiana 
14. KUCIUK Valeriu 
15. MIDRIGAN Pavel 
16. MANOLE Domnica 
17. COCA Andrei 
18. GUCEAC Ion 
19. SPOIALĂ ALEXANDRU 
20. STRĂTILĂ VICTOR 
21. RUSU EUGEN 
22. NICOLAE ALEXEI 
23. ARABADJI NINA

Nouă candidați, Teodor Cârnaț, Vladimir Grossu, Oleg Potârniche, Eduard Boișteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Andrei Coca, Domnica Manole și Alexandru Spoială, s-au înscris și în concursul organizat de CSM pentru două funcții vacante de judecător.

Dosarele candidaților urmează a fi plasate pe pagina web a Parlamentului.

Cetățenii, societatea civilă, mass-media, precum și orice alta persoană interesată poate expedia opinii pe marginea candidaților înscriși în concurs în termen de 5 zile de la publicarea anunțului oficial pe pagina web a Parlamentului.

Până marți, Comisia de concurs urmează să ia o decizie referitor la admiterea în concurs a candidaților.

„Neîntrunirea condițiilor de eligibilitate sau lipsa reputației ireproșabile reprezintă temei de neadmitere în concurs”, se precizează în Regulementul concursului, care specifică două probe: cea a dosarelor și cea a interviului.

La 20 iunie, cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să publice avizul critic referitor la deciziile din 7-9 iunie ale Curții Constituționale, care ar fi fost adoptate în favoarea PDM, președintele instituției, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia.

Pe 26 iunie, ceilalți cinci membri ai CC (Aurel Băieșu, Raisa Apolschii, Artur Reșetnicov, Corneliu Gurin și Veaceslav Zaporojan) au demisionat in corpore, fără a comenta avizul Comisiei de la Veneția, care a stipulat expres că între 7-8 iunie nu existau condiții de dizolvare a Parlamentului, iar judecătorii constituționali nu au respectat propriile proceduri și principiul egalității părților în cazul crizei politice.

Please follow and like us:

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *