Principală  —  IMPORTANTE   —   Noua funcție a lui Viorel…

Noua funcție a lui Viorel Morari după ce a demisionat de la șefia PA

Sursa: sputnik.md

Procurorul general al R. Moldova, Eduard Harunjen, a semnat ordinul de eliberare a lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție la 26 aprilie. Prin același ordin, Morari a fost transferat în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată a Procuraturii Generale. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de serviciul de presă al PG.

Deși, cererea de demisie a șefului PA a fost semnată încă la 26 aprilie, PG și PA nu au făcut publică informația despre plecarea din funcție a lui Morari decât la 2 mai, după ce presa a solicitat confirmarea zvonurilor.

Motivul demisiei ar fi informațiile apărute recent în presă, potrivit cărora șeful Procuraturii Anticorupție (PA) ar fi fost implicat într-un caz de șantaj și de presiune asupra unui om de afaceri, notează portalul deschide.md.

Viorel Morari a ocupat funcția de șef al Procuraturii Anticorupție din aprilie 2016, atunci când a fost desemnat în funcție de către Consiliul Superior al Procurorilor, în urma unui concurs.

Sursa foto: sputnik.md