Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Modul ilegal în care un…

Modul ilegal în care un șofer a încasat peste 800 000 de lei de la o companie de asigurări din capitală. Ce riscă

Un șofer din Republica Moldova riscă până la 15 ani de închisoare fiind acuzat că a înscenat un accident rutier pe o stradă din sectorul Buiucani al capitalei, în urma căruia a încasat peste 800 000 de lei de la o companie de asigurări.

Luni, 28 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță finalizarea urmării penale și trimiterea dosarului în instanța de judecată. Astfel, conducatorul auto, acuzat pe marginea acestui caz, urmează să fie adus în fața judecătorilor.

Potrivit responsabililor de la Procuratură, accidentul rutier a fost simulat la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu (Durlești) și Paris din Chișinău, în baza unui plan bine stabilit, între două automobile de model Mercedes, dintre care una din ele aparținea unei bănci din Republica Moldova.

Șoferul, care conducea automobilul în baza unei procuri false, după simularea accidentului a reclamat încasarea despăgubirilor de la o companie de asigurări din capitală, de la care, astfel, a primit fraudulos peste 800 de mii de lei.

Ceilalți figuranți sunt cercetați în cadrul altor dosare.

Pentru aceste fapte ilegale, învinuitul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.