Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mesajul pentru jurnaliști al noului…

Mesajul pentru jurnaliști al noului șef al Procuraturii Anticorupție: „Să urmăriți ca el să nu se transforme, dintr-un erou, la prima etapă, într-un balaur”

Viorel Morari, şeful Secţiei con­du­cere a urmă­ri­rii penale în orga­nele cen­trale ale Ministerul Afacerilor Interne și ale Serviciului Vamal a fost ales de membrii Consiliului Superior al Procurorilor pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

După ce și-a prezentat programul, Viorel Morari a avut și un mesaj către jurnaliști cu referire la cel care urma să fie ales șeful Procuraturii Anticorupție:

„Să urmăriți ca el să nu se transforme dintr-un erou la prima etapă, într-un balaur (monstru, n.r.). Dacă știți, cei care vin și omoară balaurul, ulterior ei sunt cei care se transformă în balauri”.

La concursul pentru șefia PA s-au înscris cinci candidați. Pe lângă Morari, au aspirat la funcția de șef al PA, Şte­fan Şap­te­fraţ, pro­cu­ro­rul inte­ri­mar al Pro­cu­ra­tu­rii de Trans­port, Ion Dul­gheru, adjunc­tul pro­cu­ro­ru­lui sec­to­ru­lui Cen­tru, Roman Erem­ciuc, adjunc­tul pro­cu­ro­ru­lui sec­to­ru­lui Bota­nica şi Ruslan Carai­van, pro­cu­ro­rul UTA Găgă­u­zia.

La concurs, Eremciuc nu s-a prezentat, anunțând membrii CSP că ar fi într-o deplasare de serviciu. El însă a solicitat ca cererea privind participarea sa la concurs să fie considerată valabilă, chiar dacă nu a venit în fața membrilor CSP pentru a-și prezenta programul și pentru a răspunde la eventuale întrebări. Pe rând, Viorel Morari, Ștefan Șaptefaț, Ruslan Caraivan și Ion Dulgheru au venit în fața presei și a membrilor CSP unde și-au expus viziunea față de lupta anticorupție.

Cum s-au descurcat cei patru concurenți, veți putea afla, citind ediția tipărită de joi a Ziarului de Gardă. Tot atunci, aflați mai multe detalii despre Viorel Morari, dar și despre cum vede el lupta cu corupția în R. Moldova.