Principală  —  IMPORTANTE   —   Medicul din Bălți care ar…

Medicul din Bălți care ar fi cerut 7000 de lei pentru asistarea unei nașteri, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Sursa foto: tvn.md

Medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți, reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru corupere pasivă, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată marți, 21 noiembrie, de magistrații Judecătoriei Bălți.

Potrivit reprezentanților CNA, procurorii au cerut arest preventiv pentru medicul care ar fi pretins 7000 de lei pentru asistarea unei nașteri.

Medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți, cercetat pentru corupere pasivă, este Mihai Tertea, conform nordnews.md.

Anterior, CNA a anunțat că medicul a fost denunțat la Direcția generală teritorială Nord a CNA de către un cetățean care a comunicat că angajatul spitalului i-ar fi cerut mită.

„Potrivit denunțătorului, medicul-șef ar fi pretins 7000 de lei pentru acordarea serviciilor medicale calitative și asigurarea unei nașteri asistate corespunzător soției acestuia.

La data de 19 noiembrie 2023, angajații DGT Nord a CNA în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Bălți l-au reținut în flagrant pe medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți în momentul transmiterii ultimei tranșe de bani în sumă de 5000 lei”, se spune într-un comunicat al CNA.

Ulterior, bănuitul a fost reținut pentru 72 ore.

Orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.