Principală  —  IMPORTANTE   —   Medicul-șef al unui spital din…

Medicul-șef al unui spital din Bălți, reținut de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi cerut 7000 de lei pentru asistarea unei nașteri

Sursa foto: CNA

Medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, pentru corupere pasivă.

Acesta a fost denunțat la Direcția generală teritorială Nord a CNA de către un cetățean care a comunicat că angajatul spitalului i-ar fi cerut mită.

„Potrivit denunțătorului, medicul-șef ar fi pretins 7000 de lei pentru acordarea serviciilor medicale calitative și asigurarea unei nașteri asistate corespunzător soției acestuia.

La data de 19 noiembrie 2023, angajații DGT Nord a CNA în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Bălți l-au reținut în flagrant pe medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți în momentul transmiterii ultimei tranșe de bani în sumă de 5000 lei”, se spune într-un comunicat al CNA.

În prezent, bănuitul se află în izolator, fiind reținut pentru 72 ore.

Orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.