Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mâine va fi o nouă…

Mâine va fi o nouă ședință de judecată în dosarul Filat. „Declarațiile lui Șor nu sunt sincere”

Adriana Bețișor, procurorul care investighează cazul Filat, a anunțat că ședința de judecată va continua mâine, 12 martie, la ora 10:30. „Partea apărării a intervenit cu o cerere, de aceea ședința de judecată va continua mâine… Ilan Șor a fost audiat. El a confirmat mărturiile făcute în denunț și a adus unele explicații”, a declarat Bețișor după ședința de judecată din 11 martie a dosarului ex-premierului Vlad Filat.

În același timp, Igor Popa, avocatul ex-premierului, susține că mărturiile făcute de omul de afaceri Ilan Șor nu sunt sincere. „Șor a spus că-și menține declarațiile făcute anterior, dar asta nu e corect pentru că el trebuie să repete mărturiile în fața judecătorilor. Martorul nu trebuie să facă trimitere la declarațiile precedente, ci o scurtă narațiune a faptelor pe care le cunoaște, de la început… În timpul ședinței se vedea comportamentul nesincer a lui Șor. Noi credem că Șor a fost nesincer, iar autoritatea judiciară trebuia să se convingă de nesinceritatea lui. Dar nu am să comentez situația. Vrem să vedem ce va urma. Noi nu credem în declarațiile lui Șor. Ele nu sunt sincere. Este un proces neechitabil”, a subliniat avocatul lui Vlad Filat. Totodată, Igor Popa a anunțat că Vlad Filat pregătește o ieșire de presă în formă scrisă.

Amintim că, ieri, 10 martie, Curtea de Apel a respins recursul avocaților în privința încheierii Judecătoriei Buiucani prin care a fost dispusă măsura prelungirii pe un termen de 30 de zile în privința inculpatului Vlad Filat.