Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Magistrații au respins recursul avocaților…

Magistrații au respins recursul avocaților lui Vlad Filat

politik.md

Recursul avocaților lui Vlad Filat a fost respins de Curtea de Apel. Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, susține că decizia respectivă nu este fondată, iar Curtea ar fi trebuit să evalueze încă odată circumstanțele în care a fost emisă încheierea Judecătoriei Buiucani.

„Vreau să spun că prin prisma covențiilor internaționale, Curtea de Apel trebuie să ofere o garanție în plus asupra drepturilor și libertăților omului. Cu părere de rău noi nu am observat ca ea să analizeze în concret și obiectiv circumstanțele care au stat la bază. Încheierea instanței de la Buiucani este una nebazată pe probe și Curtea de Apel trebuia să evalueze încă o dată circumstanțele”, a menționat avocatul.

Totodată, Igor Popa s-a arătat nemulțumit de unele expresii folosite de procuror. „Procurorul și-a permis niște expresii în instanță, pe care și le permitea și în public. Ea s-a expimat că deputații PLDM care fac parte dintr-o „castă politică” ar putea fi influentați de Vlad Filat. Aceste expresii sunt inadminisibile. Se exagerează. De asemenea, în încheierea Judecătoriei Buiucani magistrații au spus că acei garanți care au pledat pentru eliberarea lui Vlad Filat: Nicolae Botgros, Sandu Grecu, Eugen Doga, nu sunt o autoritate. Îmi voi permite să fac o comparație cu alt caz, când Igor Dodon a fost considerat autoritate în cazul scoaterii de sub arest a grupului Petrenco”, a subliniat Igor Popa.

Amin­tim că la 19 apri­lie, depu­ta­ții PLDM au sem­nat o cerere de garan­ție pri­vind eli­be­ra­rea lui Vlad Filat. Potri­vit depu­ta­tu­lui PLDM Tudor Deliu, cere­rii de garan­ție s-au ală­tu­rat și depu­tați din pri­mul Par­la­ment, oameni de artă, dar și mem­bri ai Aso­ci­a­ţiei Refu­gi­a­ţi­lor.