Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Lupta” lui Constantin Țuțu pentru…

„Lupta” lui Constantin Țuțu pentru a salva de la confiscare circa 4 milioane de lei, amânată până în iunie

Depistat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu o diferență de peste 4 milioane de lei între venituri și cheltuieli, fostul deputat democrat Constantin Țuțu, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, încearcă să-și scape averea de confiscare. Țuțu a acționat în judecată ANI, însă examinarea cauzei civile va continua abia la începutul lunii iunie, după ce ședința de astăzi nu a avut loc.

După ce, în luna aprilie a anului trecut, ANI a emis un act de constatare pe numele fostului deputat democrat Constantin Țuțu, potrivit căruia diferența dintre venituri și cheltuieli depășește suma de 4 milioane de lei, iar inspectoarea de integritate Arina Țîganaș a înaintat și propunerea de confiscarea în folosul statului a averii nejustificate, Țuțu a acționat în judecată Agenția Națională de Integritate pentru a stabili legalitatea actelor administrative.

Pe cauza civilă intentată nu a fost desfășurată nicio ședință lucrativă. Prima ședință de judecată din dosar a fost planificată la 20 noiembrie 2023, însă nu a avut loc, fiind contramandată pentru data de 19 februarie 2024. Nici ședința planificată la 19 februarie, iar, ulterior, la 11 martie, nu s-a desfășurat, fiind amânată până la începutul lunii iunie 2023.

La mijlocul lunii februarie, Rise scria că fostul deputat moldovean și-a schimbat identitatea în România, în septembrie 2022, acesta numindu-se Andrie Sîli. Totuși, la Chișinău, Constantin Țuțu și-a păstrat numele real, inclusiv în procesele penale în care e judecat.