Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Ședință la CSM: cererea…

Video Ședință la CSM: cererea președintelui CEC cu privire la stabilirea programului de lucru a instanțelor de judecată, la prezidențialele din 1 noiembrie, aprobată

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 29 septembrie, în ședință. Pe agendă sunt programate nouă subiecte.

Printre subiectele programate se regăsește demersul președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, cu privire la conferirea titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar” unor judecători, dar și cererile unor președinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea gradelor de calificare unor judecători.

LIVE TEXT

10:09 Ședința CSM s-a încheiat.

10:08 CSM a aprobat cererile unor judecători și candidați la funcția de judecător de remitere amaterialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

10:06 CSM a aprobat mai multe dispoziţii emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

10:05 Demersul Comisiei Naționale a Pieței Financiare referitor la delegarea judecătorului Gheorghe Mîțu pentru participare în calitate de formator la cursurile de instruire în domeniul Codului administrativ a fost aprobat de CSM.

09:56 CSM a aprobat demersul Organizației internaționale de dezvoltare a dreptului (IDLO), referitor la încheierea unui memorandum de colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii.

09:56 Demersul președintelui Judecătoriei Anenii Noi, Ghenadie Mîra, referitor la desemnarea unor judecători pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție a fost acceptat de CSM.

09:53 CSM a amânat examinarea demersului președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, referitor la conferirea titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar” unor judecători.

09:28 CSM examinează demersurile unor președinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea gradelor de calificare unor judecători.

09:20 CSM examinează contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 5/2 din 21 februarie 2020, emise în privința judecătorului Marina Curtiș de la Judecătoria Cahul.

La examinarea contestației, judecătoarea Marina Curtiș a recuzat doi membri ai CSM – Mariana Timotin și Nina Cernat.

Cererea de recuzare a membrilor CSM a fost respinsă.

Marina Curtiș a solicitat amânarea examinării contestației Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 5/2 din 21 februarie 2020, emise în privința judecătoarei de la Judecătoria Cahul.

09:16 Președintele CSM, Dorin Cimil s-a adresta la CSM solicitând ca să fie stabilit programul de lucru a instanțelor de judecată 31 octombrie – 1 noiembrie în legătură cu alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

09:15 Cererea judecătorului Taisia Prutean de la Judecătoria Chișinău, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului a fost aprobată de către CSM.

09:19 Înainte de aprobarea agendei, membra CSM, Carolina Ciugureanu-Mihailuță, a solicitat ca toate voturile membrilor CSM să fie publice.

Consider că este o practica deficientă a deliberărilor. Voi face publice voturile mele, eu pledez pentru votul public și nominal, toti trebuie să știe și să audă cum se votează la CSM.

Eu am pregatit tabele, nu consider că este o încălcare, nu pledez doar pentru vot public, dar și nominal. Vreau să se știe și să se vadă cum se votează la CSM”, a menționat Carolina Ciugureanu-Mihailuță.

09:05 Toți membrii CSM sunt prezenți la ședința.