Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Liderul așa-numitei „Gărzi Populare” a…

Liderul așa-numitei „Gărzi Populare” a Platformei DA, numit șef la Direcția Protecția martorilor a IGP

Direcția Protecția martorilor a Inspectoratului Național de Investigații al IGP are un nou șef.  Este vorba despre locotenent-colonelul de poliție Anatolie Macovei. Acesta a fost numit șef al Direcției nr. 6 prin ordinul șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției. Macovei a fost transferat din cadrul Serviciului protecției civile și situațiilor excepționale al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că Anatolie Macovei a fost liderul așa-numitei „Gărzi Populare” a Platformei DA. El  a fost  acuzat de sustragerea prin forță și de distrugerea camerei de filmat a operatorului Today.md, incident petrecut în timpul violențelor din 20 ianuarie curent, din fața Parlamentului.

Atunci, procuratura sectorului Buiucani a dispus pornirea urmăririi penale împotriva lui Anatolie Macovei, după ce redacția Today.md a depus o plângere penală pentru tâlhărie și a cerut luarea măsurilor legale care se impun. Procuratura a încadrat acțiunea pe faptul împiedicării intenţionate a activităţii mass-media, însoţită de sustragerea sau deteriorarea echipamentului jurnalistului (art.1801 Cod penal).

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă de până la 20 mii de lei cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 5 ani.

Nicolae Tricolici, șef-adjunct al Procuraturii sectorului Buiucani, a declarat că dosarul  a fost transmis din competența Procuraturii Buiucani către Procuratura Generală, iar ulterior către Direcția Generală Urmărire Penală a IGP. Grigore Moga, șef-adjunct al Direcţiei generale urmărire penală, a declarat că se află într-o deplasare, de aceea ne-a sugerat să revenim mâine cu un apel. Acesta ne-a îndemnat să adresăm o solicitare de informații la subiect în adresa Direcției.

FOTO: igp.gov.md