Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă 30 de zile de…

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru polițista care a provocat accidentul de la Sângera, soldat cu un deces

Sursa: Colaj ZdG (foto polițista/ Sîngera/ Facebook)

Felicia Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, soldat cu un deces, va petrece încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată joi, 25 ianuarie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Informația despre hotărârea instanței a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurorul Vladimir Severin. Judecătorii au admis integral demersul acuzatorilor de stat.

Solicitat de ZdG, Lilian Prutean, avocatul polițistei suspendate, a refuzat să comenteze hotărârea luată astăzi de magistrați.

„(…) Referitor la cererile procurorului în vederea prelungirii arestului și cererile avocatului în vederea refuzului, doamna Guțu refuza cererile mele și solicita instanței admiterea cererilor procurorului (…)”, a declarat Lilian Prutean.

La începutul lunii ianuarie 2024, Procuratura Generală anunța că a fost finalizată urmărirea penală și expediată în instanța de judecată cauza penală de învinuire a polițistei de 22 de ani care a tamponat mortal o persoană la Sângera. Tânăra este învinuită de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei rutiere.

Conform rechizitoriului, pe 29 august 2023, pe timp de noapte, tânăra, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, o minoră de șase ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani, care se deplasau regulamentar. Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. 

Minorei de șase ani, fiica femeii decedate, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani (sora femeii decedate, n.red.) – vătămări corporale medii.

Informații noi despre polițista care a provocat accidentul rutier din Sângera, în urma căruia o femeie de 30 de ani a murit pe loc, iar fiica și sora ei au fost transportate la spital