Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ilan Șor este audiat în…

Ilan Șor este audiat în dosarul „Platon”

Astăzi, 22 februarie 2017, în fața magistraților a fost adus primarul or. Orhei, Ilan Șor pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul „Platon”. Șor este martor al acuzării. 

Veaceslav Platon este acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce ar fi condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, ar fi fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei ar fi fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din R. Moldova.

Pe de altă parte, Ilan Șor figurează într-un alt dosar, fiind acuzat de escrocherie şi spălare de bani. Timp de trei săptămâni, între 4 şi 25 noiembrie 2014, acesta ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Suma a fost confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală, indică Serviciul de Presă al Procuraturii Generale (PG).