Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ilan Șor este audiat, din…

Ilan Șor este audiat, din nou, în dosarul Filat

Ilan Șor, primarul orașului Orhei, este prezent și astăzi la ședința de judecată în dosarul Vlad Filat. Acesta urmează să depună mărturii. Ilan Shor a venit din nou la Judecătoria Buiucani însoțit de mai mulți bodyguarzi și nu a făcut nicio declarație pentru presă.

Amintim că Ilan Shor a fost prezent și la ședința din 2 martie, curent. Menționăm că, acum cinci luni a decla­rat anche­ta­to­ri­lor că ex-premierul Vlad Filat ar fi extorcat de la el, pe par­cur­sul mai mul­tor ani, mită în valoare totală de 250 de mili­oane de dolari.

Atunci, la 2 martie, Igor Popa, unul din avo­ca­ţii lui Filat, a decla­rat pre­sei că Şor ar fi citit de pe foaie măr­tu­ri­ile din dosar, iar la runda de între­bări a ple­cat din sală. „Noi, apă­ra­rea, ne-am con­vins încă o dată că acest per­so­naj dubios, Ilan Şor, nu repre­zintă un mar­tor în acest dosar. Decla­ra­ţi­ile pe care a înce­put să le facă în instanţă nu sunt cre­di­bile. Dum­ne­a­lui a înce­put să citească de pe foaie, asculta suges­ti­ile avo­ca­ţi­lor săi şi, atunci când au apă­rut între­bări con­crete, dum­ne­a­lui s-a pier­dut şi a soli­ci­tat să pără­sească sala de şedinţe invo­când un motiv, după păre­rea noas­tră inven­tat, că tre­buie să par­ti­cipe la o mani­fes­ta­ţie la Orhei”, a decla­rat Popa după înche­ie­rea şedinţei de jude­cată. El a mai spus că a depus o cerere prin care soli­cită instanţei ca decla­ra­ţi­ile făcute de către Şor în faza de urmă­rire penală şi care au stat la baza por­ni­rii dosa­ru­lui penal să fie con­si­de­rate nule din trei con­si­de­rente: „pen­tru că aceste decla­ra­ţii s-au luat în rusă, în lipsa inter­pre­tu­lui (tra­du­că­to­ru­lui, n.r.); aceste decla­ra­ţii s-au luat la sediul lui Şor fără o ordo­nanţă moti­vantă a pro­cu­ro­ru­lui din care să reiasă nece­si­ta­tea depla­să­rii pro­cu­ro­ru­lui la sediul lui Şor; acea decla­ra­ţie conţine o dată dife­rită decât la sfârşi­tul pagi­nii scrisă cu holo­graf”, a mai decla­rat avo­ca­tul lui Filat.