Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Igor Popa: „Martorii de astăzi…

Igor Popa: „Martorii de astăzi trebuie investigați ei însuși privind acțiunile lor”

„Acești martori trebuie investigați ei însuși privind acțiunile lor. Ei mai puțin îi incriminează lui Vlad Filat, ci se autoincriminează. Unul din martori a recunoscut că în complicitate cu Shor a organizat transferul banilor prin diferite bănci, în așa fel ca banii să ajungă la destinație mai repede. Aceste mijloace bănești erau destinate pentru Ilan Shor. Până azi nu a fost demonstrat că Filat a beneficiat de acești bani”, a declarat Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat.

Potrivit Adrianei Bețișor, în cadrul ședinței au fost audiați cinci martori, care „au confirmat obiectul acuzării”. Următoarea ședință de judecată va avea loc la 31 martie, începând cu ora 10:30.

Igor Popa susține că dosarul continuă să fie unul inechitabil și de aceea, partea apărării continuă să ceară ca ședințele să fie publice. Avocatul susține că va depune un recurs pe prelungirea arestului.

Amintim că ieri, 29 martie, magistrații de la Judecătoria Buiucani au prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv a lui Vlad Filat.