Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Grigorciuc rămâne în arest: „Sunt…

Grigorciuc rămâne în arest: „Sunt deținut într-un subsol cu șobolani”

Activistul civic Pavel Grigorciuc, care l-a lovit pe democratul Sergiu Sîrbu, rămâne în continuare în arest preventiv, asta după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților acestuia.

În sala de judecată Grigorciuc a declarat din nou că este deținut în condiții inumane. Activistul civic susține că este ținut într-o celulă umedă cu șobolani, în subsolul Penitenciarului nr.13.

Anterior, procurorii au declarat că în dosar sunt șapte martori care au fost audiați, iar măsura preventivă este aplicată pentru că persistă riscul echivării de la urmărirea penală, dar și riscul influențării martorilor.

La 21 martie 2019, la scurt timp după ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, în fața cafenelei „Penthouse” a avut loc un schimb de replici între deputatul Sergiu Sîrbu și activistul civic Pavel Grigorciuc, iar ultimul l-a lovit pe Sîrbu în văzul mai multor democrați, dar și a avocatului său, Eduard Rudenco. În timp ce Grigorciuc afirmă că i-a dat o palmă peste față fostului său coleg de partid din PCRM, Sergiu Sîrbu a declarat că a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Urgență fiind diagnosticat cu comoție cerebrală, pentru că Grigorciuc l-ar fi lovit cu pumnul sau cu un obiect în partea dreaptă a capului.

Pavel Grigorciuc a fost reținut în aceeași zi, iar Procuratura Buiucani a deschis un dosar de huliganism. A doua zi, Grigorciuc a fost pus sub învinuire, iar avocatul acestuia, Eduard Rudenco, a fost recunoscut drept bănuit. Respectiv, acțiunile lui Grigorciuc au fost calificate drept huliganism săvârșit de două sau mai multe persoane, infracțiune care se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare și care, conform procedurii penale, dă posibilitatea procurorilor să ceară mandat de arestare.