Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Gacikevici a fost eliberat din…

Gacikevici a fost eliberat din arest preventiv

Grigore Gacikevici, ex-președintele Consiliului de Administrație al Băncii de Economii (BEM), a fost eliberat din arest preventiv. Hotărârea a fost pronunţată de către magistraţiii Judecătoriei Buiucani.

Judecătorii au respins demersul procurorilor de a prelungi mandatul de arest preventiv pentru încă 30 de zile şi au dispus eliberarea provizorie a lui Grigore Gacikevici, sub supraveghere judiciară.

Amintim că Grigore Gacikevici este învi­nuit de pro­cu­rori într-un dosar penal por­nit pe fap­tul încăl­că­rii regu­li­lor de cre­di­tare în peri­oada în care deţi­nea fun­cţia de preşe­dinte la BEM. În baza pro­be­lor accu­mu­late de pro­cu­rori şi ofi­ţe­rii de urmă­rire penală ai CNA, a fost des­chis un dosar penal.

Pen­tru încăl­ca­rea regu­li­lor de cre­di­tare, legi­sla­ţia în vigoare pre­vede o pedeapsă cu închi­soare de până la 7 ani.
Menționăm că Gaci­ke­vici, ală­turi de alte patru per­soane din fosta admi­nis­tra­ţie a băn­cii, au sta­tu­tul de incul­pat într-o altă cauză penală ce vizează fra­u­dele de la BEM. Prin­tre cei care se află pe banca acu­za­ţi­lor sunt ex-şeful Dire­cţiei Cre­dite, ex-şeful Dire­cţiei secu­ri­tate şi fos­tul şef al Dire­cţiei juri­dice. Dosa­rul a fost trans­mis în instanţa de jude­cată în apri­lie 2013.