Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul șef de stat vizat…

Fostul șef de stat vizat în dosarul fraudei bancare comentează acuzațiile care-i sunt aduse de procurori

Foto: ligatineretului.md

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în cadrul audierilor de ieri, 27 septembrie, la Procuratura Anticorupție, i-a fost înaintată învinuirea în dosarul penal în cadrul căruia au fost efectuate percheziții la domiciliul său. Într-o declarație remisă presei, potrivit ipn.md, Petru Lucinschi scrie că a fost acuzat că ar fi făcut parte dintr-un „grup organizat infracțional”.

Acesta a respins orice acuzație și a declarat că nu s-ar căuta modalitatea de întroarcefe a banilor în țară, ci „nume sonore”.

„Judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore” – expresia domnului Slusari. Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividente, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date”, este menționat în declarația publică a fostului președinte.

Petru Lucinschi afirmă că va colabora cu ancheta, dar și că în scurt timp va prezenta probe care ar demonsrtra nevinovăția sa.

„Acțiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu Sergiu, în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril (cazul lui este binecunoscut) și iată că s-a ajuns și la persoana mea. Scopul este de a-mi denigra și a compromite imaginea. Însă, sunt convins că adevarul, mai devreme sau mai târziu, va ieși la iveală”, susține Petru Lucinschi.

Ieri, 27 septembrie, Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la domiciliul lui Petru Lucinschi în cadrul unui dosar privind frauda din sistemul bancar din Republica Moldova, în cadrul căruia fostul președinte de țară are statut de bănuit.

Numele lui Petru Lucinschi, drept fost acționar la „Unibank”, figurează în cel de-al doilea Raport Kroll, făcut public de autorități la 4 iulie 2019.

Recent, președintele Comisiei de anchetă a Parlamentului pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat că principalul beneficiar al fraudei bancare este fostul lider PDM Vlad Plahoniuc, acesta fiind urmat de grupurile Filat și Șor.

„Sunt și alte nume cunoscute ca Marina Tauber, Reghina Apostolova, Petru Lucinschi, Gabriel Stati. În acest document nu am văzut numele soțului Zinaidei Greceanîi”, a declarat Alexandru Slusari la 20 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto antet: ligatineretului.md