Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul șef BEM, Grigore Gacikevici…

Fostul șef BEM, Grigore Gacikevici rămâne în arest preventiv

deschide.md

Grigore Gacikevici, ex-președintele Băncii de Economii, va rămâne în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost pronunțată astăzi de către judecătorii Curții de Apel Chișinău, care au respins contestația avocaților, prin care au cerut eliberarea acestuia. Decizia este irevocabilă.

Amintim că fostul președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici a fost reținut la 1 decembrie curent pentru 72 de ore, în calitate de bănuit, într-un dosar de creditare frauduloasă de la BEM. Potrivit datelor CNA, în perioada când exercita funcția de președinte, au fost încălcate regulile de creditare în privinţa a trei agenţi economici, suma totală a creditelor depăşind 260 de mln de lei. Ulterior, Judecătoria Buiucani a emis pe numele acestuia un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Apărarea a insistat anterior pe starea sănătății lui Gacikevici, care nu-i permite aflarea în arest preventiv. Potrivit avocatului Iurie Tabarcea, clientul său, în ziua reținerii de către CNA, a fost externat de la Spitalul Oncologic, respectiv necesită îngrijiri speciale.

CNA şi procurorii anticorupţie au expediat în judecată 18 dosare care vizează acordarea creditelor neperformante de către fosta administraţie a Băncii de Economii. În prezent, câteva zeci de dosare privind fraudele de la BEM se află la etapa de urmărire penală la Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură.

Foto:deschise.md