Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul președinte al R. Moldova,…

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, bănuit inclusiv de trădare de Patrie, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații CA Chișinău au respins recursul procurorilor anticorupție

Captură foto ria.ru

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, rămâne în arest la domiciliu. Asta după ce marți, 31 mai, magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au respins recursul procurorilor anticorupție care au solicitat schimbarea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon și au menținut decizia primei instanțe.

Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au protestat marți, 31 mai, în fața Curții de Apel (CA) Chișinău, unde magistrații examinau recursul înaintat de procurorii anticorupție, pe 27 mai, privind schimbarea măsurii preventive, din arest la domiciliu în arest în izolator, în privința fostului președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon. Detalii aici

Pe 27 mai, procurorii anticorupție au contestat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arestare preventivă pe un termen de 30 zile a ex-președintelui R. Moldova, cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 Chișinău. 

Astfel, ex-președintele R. Moldova Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Asta după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis joi, 26 mai, parțial demersul procurorilor, care au solicitat mandat de arestare pentru 30 de zile în izolator pe numele fostului șef de stat.