Principală  —  IMPORTANTE   —   Membrii și simpatizanții PSRM au…

Membrii și simpatizanții PSRM au protestat în fața Curții de Apel Chișinău în susținerea fostului președinte al țării Igor Dodon: socialiștii au anunțat că protestul va continua joi

Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au protestat marți, 31 mai, în fața Curții de Apel (CA) Chișinău, unde magistrații examinau recursul înaintat de procurorii anticorupție, pe 27 mai, privind schimbarea măsurii preventive, din arest la domiciliu în arest în izolator, în privința fostului președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

UPDATE 14:45 Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea a mulțumit pentru participare la evenimentul organizat în fața CA, în susținerea fostului președinte al țării, Igor Dodon, și a anunțat că protestul va continua joi, 2 iunie.

UPDATE 14:10 Procurorii anticorupție au anunțat că au depus cererea de recuzare a judecătorului Ghenadie Morozan, care potrivit procurorilor, ar avea legături de rudenie cu Vladimir Plahotniuc.

„A fost format completul de judecată. S-a solicitat recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan, având legăturile de rudenie pe care dumnealui le-a invocat de fiecare dată când se examinau cauzele penale în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. S-a invocat această legătură de rudenie și s-a solicitat recuzarea judecătorului de la examinarea recursul procurorilor, precum și a avocaților, având în vedere legăturile de rudenie, precum și interesul pe care îl are domnul judecător”, a declarat Eugenia Zubco.

UPDATE 14:10 În timp ce magistrații examinează recursul procurorilor privind schimbarea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon, oamenii s-au luat la ceartă în fața CA.

UPDATE 13:50 Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, a fost adus în fața magistraților.

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

UPDATE 13:20 Membrii și simpatizanții PSRM protestează în fața Curții de Apel Chișinău în susținerea lui fostului președinte al țării Igor Dodon. Oamenii scandează „Libertate lui Dodon”, „Jos Maia Sandu”, „Vrem justiție corectă” și „Noi nu cedăm”.

Joi, 24 mai, fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorilor, care au solicitat mandat de arestare pentru 30 de zile în izolator pe numele fostului șef de stat. Igor Dodon este cercetat pe patru capete de acuzare fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.