Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul președinte al CSJ, anchetat…

Fostul președinte al CSJ, anchetat penal, a obținut licența de avocat

Ion Druță

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță, anchetat penal pentru îmbogățire ilicită și amestec în înfăptuirea justiției, a obținut licență de avocat. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către reprezentanții Uniunii Avocaților din Moldova.

Comisia de licențiere a profesiei de avocat a adoptat joi, 23 ianuarie, o hotărâre prin care Druță a fost admis în în profesia de avocat în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură.

Tot ieri, Comisia a amânat cererea controversatului procuror Lilian Bacalîm.

Ion Druță este anchetat penal pentru îmbogățire ilicită și amestec în înfăptuirea justiției după ce fiica, socrii și părinții pensionari ai magistratului au cumpărat, în ultimii 5 ani, mai multe bunuri imobile în Chișinău, care valorează, la prețul lor de piață, peste 13 milioane de lei, iar în biroul acestuia au fost găsite mai multe note informative cu indicații exacte pentru judecătorii care examinau dosare de rezonanță în care erau vizați omul de afaceri Valentin Eșanu, Oleg Pruteanu, alias „Borman”, sau persoanele învinuite de tentativa de asasinat asupra lui Vladimir Plahotniuc.

Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre privind eliberarea lui Ion Druță din funcția de judecător și președinte al CSJ la 19 decembrie 2019.