Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul angajat al Poștei Moldovei,…

Fostul angajat al Poștei Moldovei, care a făcut dezvăluiri despre traficul cu anabolizante, achitat de CA Chișinău

Condamnat de prima instanță la opt ani de închisoare într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, fostul angajat al ÎS „Poșta Mol­do­vei”, Sergiu Cebotari, a fost achitat de magistrații Curții de Apel Chișinău, sentința fiind casată total.

În cadrul ședinței de astăzi de la CA Chișinău, magistrații au admis apelul avocaților și l-au achitat pe Sergiu Cebotari, menționând că faptele inculpatului nu întrunesc elementele infracțiunii.

„Mâine cred că o să facem o conferință de presă. Le mulțumesc la toți care astăzi au venit la ședința de judecată. Sentința de astăzi a fost o sentință corectă de o instanță care vrea să își arate corectitudinea față de dosarele politice, intentate în R. Moldova”, a declarat Sergiu Cebotari după ce a aflat că a fost achitat de judecători.

Foto: Facebook/Angela Istrate

Înainte de a fi condamnat de prima instanță, Sergiu Cebotari a părăsit R. Moldova, iar avocata acestuia, Angela Istrate, a declarat că în circumstanțele în care a fost deja achitat, acesta ar urma să revină în țară.

În februarie 2016 Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) anunţa despre capturarea unui lot record de produse anabolizante care urmau să ajungă, prin contrabandă, în UE. Două luni mai târziu, Sergiu Cebotari, fost şef al Ser­vi­ci­u­lui con­trol finan­ciar şi audit intern în cadrul ÎS „Poşta Moldovei”, declara presei că, săptămânal, prin intermediul poştei, sunt trimişi peste hotare zeci de saci cu anabolizante, substanţe medicamentoase interzise, folosite în special de sportivi pentru creşterea masei musculare şi pentru sporirea performanţelor.

După captura făcută de SIS a fost iniţiat un dosar penal, iar mai târziu a fost constituită o comisie parlamentară, care să ancheteze contrabanda cu substanţe medicamentoase interzise. Între timp, Sergiu Cebotari a fost reţinut şi plasat în arest preventiv pentru că ar fi făcut uz de „muncă forţată”. Ulterior, în martie 2019, acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate.