Principală  —  IMPORTANTE   —   După o pauză de câteva…

După o pauză de câteva săptămâni, Consiliul Superior al Procurorilor anunță că se va întruni în ședințe două zile la rând

După o pauză de aproape o lună, membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au programate două ședințe consecutive. Mai exact, membrii CSP anunță că se vor întruni în ședințe miercuri, 26 ianuarie, și joi, 27 ianuarie. Pentru ambele întruniri au fost deja stabilite agendele de lucru.

Ședința de miercuri se vor desfășura în format online, cu începere de la ora 10:00.

Pentru ședința de miercuri, 26 ianuarie, pe ordinea de zi au fost incluse zece subiecte. Printre acestea se numără subiectul cu privire la validarea mandatului de membru al Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor.

Tot astăzi CSP urmează să constate vacanța funcției de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor din rândul procurorilor, după demisia lui Adrian Popenco din organele procuraturii. Detalii aici

La ședință mai urmează să fie examinată și cererea ex-deputatei Platformei DA Inga Grigoriu de contestare a ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale pe marginea sesizării cu privire la săvârșirea infracțiunii de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Joi, membrii CSP urmează să examineze adresarea magistratei Lidia Bulgac, desemnată membră a Comisiei de evaluare a Performanțelor procurorului general suspendat, care recent și-a anunțat demisia din această funcție.

La această ședință urmează să fie examinată și o contestația a procurorului Roman Statnîi, reținut anterior de procurorii PCCOCS, împotriva hotărârii Colegiului de disciplină și etică din 22 decembrie 2021.

Și tot la ședința de joi, pe agendă sunt incluse mai multe contestații ale unor procurori împotriva hotărârii Colegiului de disciplină.

Ultima ședință a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a avut loc la 28 decembrie 2021.