Principală  —  IMPORTANTE   —   Două persoane, citate la PA…

Două persoane, citate la PA pentru audiate în calitate de bănuit în dosarul frauda bancară, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile lor

imagine simbol

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA) anunță că procurorii anticorupție, cu suportul Serviciului Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA), a efectuat, în perioada 25-26 ianuarie, percheziții la domiciliile a două persoane fizice și la sediul unei persoane juridice în dosarul frauda bancară.

Potrivit PA, în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente și computere pentru a fi cercetate în cadrul cauzei penale.

Două persoane au fost citate la PA pentru a fi audiate în calitate de bănuit de comiterea infracțiunilor de escrocherie și spălare de bani.

În 2015, din Banca de Economii, prin intermediul Băncii Sociale și Unibank, a fost scos din sistemul bancar din Republica Moldova un miliard de dolari, și anume, prin acordarea creditelor neperformante. Cele trei bănci se află sub administrarea specială a Băncii Naționale după ce s-a constatat că au fost implicate în mai multe scheme dubioase. Situația de la cele trei bănci a fost investigată de către experții companiei americane Kroll, invitată în Moldova la cererea fostului premier Iurie Leancă.