Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dosarul mitei pentru judecători: Cine…

Dosarul mitei pentru judecători: Cine rămâne în arest în izolator și cine pleacă în arest la domiciliu

Mai multe persoane reținute în dosarul mitei pentru judecători au contestat decizia instanței de judecată privind arestul preventiv. Dacă în unele cazuri instanța de apel a menținut decizia instanței de fond, în alte cazuri însă măsura preventivă a fost schimbată.

Potrivit ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, Curtea de Apel Bălți a schimbat astăzi, 7 noiembrie, măsura preventivă în privința a două judecătoare, din izolatorul CNA în arest la domiciliu.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, 6 noiembrie, Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond în privința a două judecătoare, a medicului și inculpatului. Astfel, medicul Vadim Scarlat și inculpatul rămâne în continuare în arest preventiv în penitenciarul nr. 13. Din cele cinci judecătoare reținute pe dosar, o singură magistrată nu a contestat decizia privind arestul preventiv.

Pe parcursul zilei de mâine, 8 noiembrie, Curtea de Apel urmează să se expună și pe marginea a alte două contestări.

Zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție. Conform materialelor cauzei penale, s-a stabilit că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la de la medic și inculpat către magistrați.

Citiți și: