Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Dosarul Filat la Curtea…

(VIDEO) Dosarul Filat la Curtea de Apel: Șor și Platon vor fi citați ca martori

Prima ședință de judecată pe cazul Vlad Filat, după condamnarea acestuia, a fost amânată pentru data de 27 septembrie, pentru că nu s-au prezentat toți apelanții. La ședință au fost prezenți și unii membri ai PLDM, care anunță că l-au susținut pe fostul lor lider de partid.

Sursa Video: www.ZdG.md

Tudor Deliu, deputat PLDM: „Alături de noi au venit câțiva colegi din câteva raioane, care îl susține moral pe Vlad Filat. Ieri am adresat o cerere către completul de judecători ca ședințele să ie publice, dar aceasta nu a fost examinată astăzi, deoarce nu s-au prezentat unii apelanți. I-am dorit domnului Filat să se țină, noi suntem alături de dumnealui și sperăm că în acest proces se va face lumină. Este un caz ieșit din comun când unii declară că au furat milioane stau acasă, iar cei care sunt incriminați în baza unei depeșă scrisă de un vârcolac de-a lui Plahotniuc. Pentru noi asta este o durere”.

La rândul său, avocatul lui Filat, Igor Popa a precizat că ședința de judecată a fost amânată pentru că la ea nu s-au prezentat toți cei care au făcut apel la sentința primei instanțe. „Sunt șase apelanți care au depus cerere de apel pentru a contesta sentința. Aceștia urmau să fie citați, dar nu ni s-a adus la cunostință dovada citării legale, iar ședința a fost amânată din vina judecătorilor,” a spus Popa, mențioând că la Curtea de Apel vor fi citați ca martori Veaceslav Platon, Ilan Șor, dar și cetățeni ai Federației Ruse.

Amintim că, pe 27 iunie 2016, Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Dosarul lui Filat la Curtea de Apel urmează să fie examinat de către judecătorii Nichifor Corochii, Iurie Melinteanu și Ludmila Ouș.