Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul afacerilor ilegale cu terenuri…

Dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești: Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești, plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Judecătoria Chişinău, oficiul Ciocana, a prelungit mandatul de arestare pe numele Dianei Crudu, fiica fostului primar de Durlești, reţinută de Centrul Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupţie în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durleşti.

Potrivit CNA, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Anterior, Crudu a fost arestată preventiv pentru 20 de zile.

Pe 19 noiembrie curent, CNA anunța că mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești sunt cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. 

În continuarea acțiunilor sale infracționale, conform CNA, fostul consilier le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, unde ar fi semnat procuri generale, care îl împuterniceau pe acesta, dar și pe membri ai familiei lui, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a da un aspect legal acestei scheme, au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice. 

Conform reprezentanților CNA, beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar si persoane implicate în schemă. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat ar depăși 6, 5 milioane de lei.

Publicitate
Publicitate