Principală  —  IMPORTANTE   —   Dorin Drăguțanu a fost plasat…

Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Instanța a admis integral demersul procurorilor și a emis un mandat de arest preventi pentru 30 de zile pe numele fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. Procurora Maria Vieru a comunicat pentru Ziarul de Gardă că acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată.

Potrivit procurorilor, Dorin Drăguțanu este învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Învinuirile lui Drăguțanu i se aduc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară după ce joi, 5 martie, procurorii au efectuat o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul BNM.

Anterior, la începutul lunii decembrie, Procuratura Generală informa despre efectuarea unor percheziții în nouă locații, inclusiv la domiciliile mai multor factori de decizie din cadrul „Victoriabank”, precum și la ex-guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu. În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești. 

Dorin Drăguțanu a fost guvernatorul BNM în perioada 2009-2016.