Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Domnica Manole: "Acesta este prețul…

Domnica Manole: „Acesta este prețul plătit de un judecător pentru o justiție corectă și echitabilă în R. Moldova”

Judecătoarea Domnica Manole a ținut o conferință de presă după ce  Curtea Supremă de Justiție (CSM) a respins astăzi solicitarea de suspendare a executării hotărârii CSM din 31 mai 2016, prin care s-a dat acordul pentru începerea urmăririi penale.

„La pronunțarea hotărârii din  aprilie 2016 nu am făcut altceva decât să respect legea. Acesta este prețul plătit de un judecător pentru o justiție corectă și echitabilă în R. Moldova”, a spus Manole.

Avocata Domincăi Manole a declarat că  formulările din încheierea emisă  azi sunt standard și pot fi găsite în orice acțiune de acest gen. „Nu suntem de acord cu această abordare. A fost începută urmărirea penală, a fost ridicat calculatorul Domnicăi Manole, deși aceasta nu a fost o măsură necesară și rezonabilă”, a menționat avocata.

În același context, avocata Domnicăi  Manole a spus că încheierea de azi nu a satisfăcut aparențele de imparțialitate. „La proces au participat judecătorii  Iuliana Oprea, Galina Stratulat, Ion Druță,  care au fost parte a cauzei disciplinare în care a fost raportor Manole.  Ca urmare, aceștia au fost sancționați, deci, ei nu puteau fi  imparțiali”, a mai spus avocata.

„Dacă aceste lucruri  se permit în cazul unui judecător cu experiență de peste 20 ani, despre ce fel du justiție vorbim noi față de alți cetățeni?”,  a întrebat judecătoarea Manole.

Totodată, Domnica Manole și avocata acesteia au declara că vor reveni luni cu o plângere pentru încălcarea dreptului de imparțialitate  și au făcut un apel de solidaritate împotriva abuzului de imparțialitate a puterii judecătorești.