Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi moldoveni porniți spre Franța…

Doi moldoveni porniți spre Franța – noaptea, pe jos

Polițiștii de frontieră au reținut doi cetățeni moldoveni care intenționau să iasă ilegal din R. Moldova, pe sectorul „verde” al graniței moldo-române. Cei doi au fost observați cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte în momentul deplasării pe jos, dinspre localitatea Viișoara spre linia de frontieră.

La data de 10 martie, curent, în jurul orei 19:30, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat cu autospeciala cu sistem integrat de termoviziune, a observat un grup de două persoane care se îndrepta spre teritoriul statului vecin. La aproximativ 600 de metri de linia de frontieră, inspectorii sectorului au intervenit pentru reținerea grupului.

Din cercetările primare s-a stabilit că persoanele sunt doi tineri din raionul Edineț, cu vârste de 19 și respectiv 23 de ani. Ambii intenționau să ajungă în Franța în speranța că-și vor găsi un loc de muncă, deoarece aveau aplicată interdicție de intrare în Uniunea Europeană au încercat să treacă ilegal frontiera din R. Moldova în România, pentru ca mai apoi să-și continue drumul până la destinația dorită.

În continuare, angajații Poliției de Frontieră întreprind un șir de măsuri investigative pe faptul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. În caz că va fi dovedită vinovăția, bărbații riscă amendă în mărime de pînă la 400 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore.