Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi judecători demişi de CSM,…

Doi judecători demişi de CSM, salvaţi de CSJ

În ultima sedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii din 2014, 4 judecători erau demişi din funcţie: Nicolae Nogai, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Chişinau pentru că ar fi adoptat o decizie ilegală, Aurelia Parpalac, Mihai Antonov si Grigore Druguş, toţi de la Curtea de Apel Bender, desfiinţată anul trecut. Nogai a fost demis în urma deciziei judecătoreşti, iar ceilalţi, pentru că au solicitat să fie transferaţi la Curtea de Apel Chişinău, iar CSM i-a refuzat.

Antonov, care a fost la un moment dat preşedintele Curţii de Apel Bender şi Aurelia Parpalac nu au fost însă de acord cu decizia CSM, pe care au atacat-o în instanţa de judecată. Recent, pe 27 ianuarie 2015, CSJ a decis suspendarea executării hotărârii CSM.

Acest subiect va fi discutat în şedinţa de astăzi a CSM, fiind inclus pe ordinea de zi la capitolul Diverse:

„Cu privire la încheierea Curţii Supreme de Justiţie nr. 3-4/15 din 27 ianuarie 2015 despre suspendarea executării hotărîrii CSM nr. 1052/35 din 30 decembrie 2014 privind propunerea eliberării din funcţia de judecător a lui Mihai Antonov şi Aurelia Parpalac”.