Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc)Procurori "cu nume" au primit…

(doc)Procurori „cu nume” au primit calificativul NEATESTAT la evaluarea ordinară

Doi procurori cu nume și funcții importante au primit calificativul „neatestat” în urma evaluării ordinare a performanțelor, dispusă de Colegiul de Calificare. 

Conform unei hotărâri a Colegiului de Calificare din 13 mai, Vladimir Lupu, procurorul  în Secţia control al activităţii operative de investigaţii şi asigurare a regimului secret al Procuraturii Generale a primit calificativul neatestat.

„A aplica în privinţa domnului Vladimir Lupu, procuror în Secţia control al activităţii operative de investigaţii şi asigurare a regimului secret a Procuraturii Generale, calificativul „NEATESTAT”, din cauza calificării insuficiente. 2. A recomanda procurorului Vladimir Lupu repetarea procedurii de atestare în termen de 3 luni, după lichidarea neajunsurilor constatate”, se spune în hotărârea Colegiului de Calificare.  

Vedeți aici hotărârea

Tot pe 13 mai 2016, și Vasile Gherasimenco, un alt fost adjunct al Procuraturii mun. Chișinău a fost neatestat.  Gherasimenco, deși este oficial încă adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, a fost delegat în ultima perioadă în alte funcții.

„Analizînd rezultatele activităţii domnului Vasile Gherasimenco în perioada supusă atestării, cunoştinţele teoretice demonstrate şi constatînd necorespunderea procurorului criteriilor de competenţă profesională şi de performanţă, cu votul majoritar al membrilor prezenţi, Colegul de calificare – HOTĂRĂŞTE: 1. A aplica în privinţa domnului Vasile Gherasimenco, adjunct al procurorului mun. Chişinău, calificativul „NEATESTAT”, din cauza calificării insuficiente. 2. A recomanda procurorului Vasile Gherasimenco repetarea procedurii de atestare în termen de 3 luni, după lichidarea neajunsurilor constatate”, se spune în în hotărâre.

Vedeți aici hotărârea

În ultimii ani, toți procurorii din cadrul Procuraturii Generale au fost sau urmează să fie atestați ordinar.

ZdG va reveni la subiect, cu un articol complex, în edițiile viitoare.