Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Veronica Nichitenco, fosta președintă…

DOC Veronica Nichitenco, fosta președintă a Judecătoriei Căușeni, identificată de ANI cu o diferență de circa 90 de mii de lei, între veniturile realizate și averea dobândită

Veronica Nichitenco, fosta președintă a Judecătoriei Căușeni a fost identificată de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu o diferență „vădită și nejustificată” de circa 90 de mii de lei, între veniturile realizate și averea dobândită.

Potrivit ANI, Veronica Nichitenco a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin faptul că în anul 2013 nu și-a declarat corespunzător averea.

Procedura de control a averii a demarat la sfârșitul anului 2019, în baza unei note de autosesizare. În rezultatul unui control de rutină al declarațiilor de avere și interese personale pentru anul 2018, un inspector de integritate a stabilit că Veronica Nichitenco nu și-ar fi declarat averea. Controlul a fost efectuat pentru perioada 2012 – 2019, fiind extins și pe numele soțului.

În cadrul controlului, inspectorul a stabilit că în anul 2013, fosta judecătoare a inclus în declarația cu privire la venituri și proprietăți date false cu privire la venitul său salarial. Potrivit ANI, Nichitenco și-a dublat neîntemeiat suma salarială de la 84 405 lei la cifra de 171 200 de lei, iar între veniturile obținute și cheltuielile realizate a observat o diferență de aproximativ 90 de mii de lei. 

Această sumă a fost obținută de către inspectorul de integritate, reieșind din verificarea economiilor din conturile salariale, a rambursării unui credit, alimentarea unui cont de depozit și a achiziționării unui automobil de model Toyota Land Cruiser 150, susțin reprezentanții ANI.