Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Un judecător pleacă benevol…

(doc) Un judecător pleacă benevol din sistem la un an de la numirea în funcție

La 4 iulie 2016, la Consiliul Superior al Magistraturii a parvenit cererea  judecătorului Oleg Tănase, prin care solicită eliberarea din funcţia de judecător al Judecătoriei Centru, mun. Chișinău.

Tănase a solicitat ca cererea să fie examinată în lipsa sa.  Oleg Tănase şi-a început activitatea în calitate de magistrat la Judecătoria Centru, mun. Chișinău, fiind numit în funcţia de judecător, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 1710-VII din 5 august 2015. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a reţinut că judecătorul are dreptul la demisie prin depunerea unei cereri în acest sens. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a considerat că cererea de demisie din proprie iniţiativă a judecătorului Judecătoriei Centru, mun. Chișinău, Oleg Tănase, urmează a fi acceptată. Astfel, demisia acestuia urmează să fie aprobată de președintele țării.

Tănase a fost avocat înainte de a fi numit în funcția de judecător. Acesta nu a făcut publice motivele pentru care a plecat din sistem după doar un an de la numirea în funcție. Solicitat de ZdG, Tănase ne-a anunțat că a depus cerere de demisie pentru că a primit o ofertă de la o companie din Austria, căruia i-a dat curs.