Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Decizia CSJ în cazul…

DOC Decizia CSJ în cazul fostului procuror Sergiu Zmeu care a încercat repetat să devină judecător

Fostul procuror Sergiu Zmeu propus la funcția de judecător, dar respins de președintele R. Moldova din cauza unor probleme de reputație, pierde procesul intentat împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care în decembrie 2020 a respins cererea repetată a acestuia de a deveni judecător. O încheiere în acest sens a fost dictată săptămâna aceasta de magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ).

În rezultatul unui concurs pentru suplinirea a 4 posturi vacante de judecător, la 1 iulie 2020, Sergiu Zmeu a fost propus președintelui R. Moldova pentru numirea în funcția de judecător pe un termen de 5 ani, la Judecătoria Chișinău. Candidatura lui Zmeu însă a fost respinsă de fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

Fostul procuror s-a adresat repetat către CSM pentru a fi propus pentru funcția de judecător. La 17 noiembrie 2020 magistrații au respins însă cererea acestuia.

Zmeu a atacat decizia la Curtea de Apel Chișinău, care printr-o hotărâre dictată la 1 februarie 2021, acțiunea în contencios administrativ a fost respinsă. Acesta a atacat hotărârea la CSJ, însă recursul acestuia a fost declarat inadmisibil.