Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Curtea de Apel Chișinău…

DOC Curtea de Apel Chișinău a declarat inadmisibilă cererea înaintată de Alexandr Stoianoglo împotriva CSP

Colaj ZdG

Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă cererea depusă de către procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) prin care, prin intermediul avocaților săi, a contestat hotărârea CSP în urma căreia a fost inițiată urmărirea penală în privința lui.

O decizie în acest sens a fost pronunțată marți, 2 noiembrie, de către magistrații Curții de Apel Chișinău. Așa cum ZdG a anunțat anterior, Angela Bostan, Veronica Negru și Grigore Daschevici sunt magistrații care fac parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizată cauza spre examinare, iar magistrata Veronica Negru a fost numită judecătoarea-raportor pe caz.

„Ședința a avut loc. S-a respins cererea avocatului de examinare a cauzei în ședință publică. Examinarea cererii de suspendare, a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitate a acțiunii. Cererea înaintată de Alexandr Stoianoglo a fost declarată inadmisibilă”, se menționează pe portalul instanței de apel.

Încheierea Curții de Apel (CA) Chișinău este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

La 6 octombrie procesul de judecată dintre procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo CSP a fost repartizat spre examinare magistratei de la Curtea de Apel Chișinău, Veronica Negru. Detalii aici.

La 5 octombrie, avocații procurorului general suspendat și reținut pentru 72 de ore Alexandr Stoianoglo au atacat la CA Chișinău hotărârea CSP prin care au admis sesizarea depusă de deputatul PAS Lilian Carp împotriva acțiunilor procurorului general Alexandr Stoianoglo în urma căreia procurorul anticorupție Victor Furtuna a inițiat urmărirea penală în privința șefului PG. Avocații procurorului general suspendat au solicitat încetarea executării hotărârii CSP. Un anunț în acest sens a fost făcut de către unul dintre adjuncții suspendați ai procurorului general suspendat Ruslan Popov, în cadrul unei conferințe de presă. Detalii aici.

Mascații SIS împreună cu procurorul anticorupție Victor Furtună care a dispus inițierea urmării penale pe numele lui Stoianoglo în baza sesizării depusă de deputatul PAS Lilian Carp au descins marți seară, 5 octombrie, în clădirea Procuraturii Generale.

Citiți și: Avocați și juriști, despre suspendarea și reținerea lui Alexandr Stoianoglo: „Sper că nu vor face justiție pentru show-uri, dar chiar sunt probe”. „Într-un stat de drept procurorul de caz nu decide inițierea urmării penale într-o oră și 30 de minute”

În jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS) din clădirea Procuraturii Generale. DETALII AICI.

Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtună, acuzatorul care a dispus inițierea urmăririi penală în privința lui Stoianoglo, șeful suspendat al Procuraturii Generale (PG) este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).