Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DIP comentează mesajul plasat pe…

DIP comentează mesajul plasat pe pagina lui Vlad Filat

În legătură cu solicitările jurnaliștilor de a oferi detalii legate de declarațiile făcute pe pagina de facebook a inculpatului Vlad Filat și referitor la situația apărută în Penitenciarul nr.13-Chișinău, pentru a evita careva speculaţii şi vehicularea informaţiilor eronate, Departamentul Instituţiilor Penitenciare vine cu unele precizări:

„Din cauza unor defecțiuni tehnice apărute vineri, mai multe telefoane publice ale instituției de detenție nu au funcționat timp de 4 zile, nu două săptămîni, așa cum eronat a fost interpretată informația. Având în vedere instalațiile învechite de care dispune Penitenciarul nr.13-Chișinău, în urma unui șir de lucrări de reparație efectuate pe parcurs, problemele au fost soluționate. Nu este prima dată când ne confruntăm cu astfel de probleme tehnice, nu se poate vorbi în niciun fel de o situație specială sau neobișnuită.

De asemenea, considerăm tendențioasă informația referitor la faptul ca deținuții nu pot lua legătura cu avocații, aceștia au posibilitatea să se întâlnească de câte ori doresc cu apărătorii lor, iar inculpatul Vlad Filat se folosește zilnic de acest drept.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare este preocupat să respecte drepturile tuturor deţinuţilor în conformitate cu prevederile legale, încercînd să găsească cele mai optime si rapide soluţii la problemele care apar, în pofida infrastructurii învechite a Penitenciarului nr.13 din capitală”, scrie în comunicatul de presă trimis de DIP.