Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii despre cele 65 kg…

Detalii despre cele 65 kg de hașiș, găsite în punctul de trecere Giurgiulești-Galați

Circa 65 de kilograme de hașiș au fost depistate, la 3 noiembrie, la punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

În perioada lunilor septembrie – noiembrie ale anului curent, angajaţii Serviciului nr. 11 (antidrog) al Direcţiei investigației speciale a Departamentului Poliției de Frontieră au documentat o reţea de traficl internațional de droguri (hașiș). Itinerarul prestabilit era Regatul Maroc-Spania-Federația Rusă, R. Moldova fiind utilizată ca țară de tranzit.

Oamenii legii au stopat o unitate de transport de model Audi A6, înmatriculat în Franța. Urmare a supunerii mijlocului de transport a unui control riguros, au fost identificate locurile special adaptate, pentru transportarea latentă a drogurilor în scop de contrabandă.

Din cauza construcției sofisticate a ascunzișurilor, a fost necesară intervenția mijloacelor speciale de dezasamblare pentru extragerea drogurilor.

Echipa mixtă de intervenție a depistat o cantitate de circa 65 kg de substanță comprimată în formă de brichete dreptunghiulare, de culoare maro, cu logo-ul printat (presat). Întreaga cantitate era prelucrată cu un praf de culoare albă, metodă utilizată de contrabandiști, pentru inducerea în eroare a cânilor de serviciu specializați în detectarea drogurilor.

Pe cazul dat este documentat un cetățean al R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, în cadrul dosarului penal pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în de înstrăinare.

În cazul în care culpabilitatea acestuia va fi dovedită, bărbatul riscă privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 15 ani.