Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii despre demisia unui membru…

Detalii despre demisia unui membru internațional al Comisiei Vetting

Maria Giuliana Civinini, unul dintre cei trei membri internaționali ai Comisiei Vetting, a notificat președintele Parlamentului, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități și președintele Comisiei Vetting despre intenția sa de a demisiona din 15 mai 2024, anunță Comisia Vetting, într-un comunicat de presă.

Într-o scrisoare adresată Parlamentului, Civinini a declarat că a fost o onoare să facă parte din Comisia Vetting și că este recunoscătoare pentru această oportunitate. „Un nou membru poate fi numit de Parlament conform prevederilor Legii 65/2023”, se mai precizează în comunicat.

Maria Giuliana Civinini este judecătoare în demisie cu peste 40 de ani de experiență în sistemul judiciar italian, inclusiv în calitate de președinte al Tribunalului din Pisa și membru al Consiliului Superior al Magistraturii. „Președintele Comisiei, Scott Bales, i-a mulțumit doamnei Civinini pentru contribuția sa în activitatea Comisiei Vetting, începând cu adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei și pe tot parcursul procesului de evaluare”, se mai spune în comunicat.

Maria Giuliana Civinini, expertă internațională, membră a Comisiei Vetting, vrea să se retragă din componența Comisiei. Aceata a notificat Parlamentul despre intenția sa de a demisiona din funcție.

Conform serviciului de presă al Comisiei Vetting, Maria Giuliana Civinini a notificat joi, 28 martie, Parlamentul despre intenția de a demisiona din funcția de membră a Comisiei Vetting.

Procedura, cererea acesteia urmează să fie analizată de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Maria Giuliana Civinini este o expertă internațională, formatoare la Școala Superioară de Magistratură (SSM) din Italia.