Principală  —  IMPORTANTE   —   Declarațiile unuia dintre cei care…

Declarațiile unuia dintre cei care au „garantat” pentru eliberarea lui Vladimir Andronachi. Nicolae Beju: „Oare omul n-are cinci mii de lei în casă, pentru a-i da garant?”

Stânga - Vladimir Andronachi, dreapta - Nicolae Beju

Acum o zi, Ziarul de Gardă scria, cu referire la TV8, care sunt numele persoanelor care au „garantat” pentru eliberarea lui Vladimir Andronachi. Este vorba despre primarul satului Găvănoasa – Vadim Ivanov, primarul satului Zîrnești – Nicolae Beju, fosta directoare a Liceului „Mihai Eminescu” din orașu Cahul – Ala Gaidar și starețul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din satul Căpriana, raionul Strășeni – Arhimandrit Filaret.

Am încercat să-i contactăm pe cei care au garantat pentru eliberarea lui Andronachi, însă am reușit să discutăm doar cu primarul satului Zîrnești, Nicolae Beju.

L-am întrebat pe Beju de ce tocmai el a devenit unul dintre cei patru garanți, iar drept răspuns am primit un „trebuia cineva să fie”. 

Suntem cunoscuți. Posibil are și persoane mai apropiate, eu nu sunt apropiat, dar trebuia cineva să fie garant”, mărturisește Nicolae Beju.

Solicitat să ne spună dacă banii pe care i-a depus pe contul instanței de judecată îi aparțin, primarul din Zîrnești a răspuns cu o întrebare retorică: „oare omul n-are cinci mii de lei în casă?”.

Cum de ce am devenit garant? De-atâta, așa am vrut eu. Cum, oare omul n-are cinci mii de lei în casă, pentru a-i da garant?”, încheie Beju discuția.

Numele persoanelor care au „garantat” pentru eliberarea lui Vladimir Andronachi. Trei dintre ei, reprezentanți ai PDM

Procuratura Anticorupție a venit vineri, 11 august, cu un comunicat de presă în care anunță că partea apărării a prezentat patru cereri în scris a garanților – a doi primari din cadrul raionului Cahul, unei persoane în etate deținătoare a ordinului „Gloria Muncii” precum și a unui reprezentant al unui cult religios. Totuși, instituția nu a spus cine sunt funcționarii publici și celelalte două persoane.

Reprezentanții PA menționează că au fost anexate și 4 ordine de plată în sumă totală de 22 de mii de lei, depuse pe contul instanței de judecată.