Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia primei instanțe: șoferul urcat…

Decizia primei instanțe: șoferul urcat la volan în timp ce era sub influența drogurilor va sta 10 ani după gratii și va achita 3,5 milioane de lei pentru accidentarea mortală a 3 persoane și rănirea altor 3, în comuna Băcioi

Sursa foto: Colaj ZdG

Procuratura municipiului Chișinău a obținut condamnarea bărbatului de 34 de ani care a urcat în stare de ebrietate la volan și sub influența drogurilor, luând viața a trei persoane pe traseul M3, direcția Chișinău-Cimișlia, între localitățile Băcioi și Răzeni. Acesta a fost găsit vinovat pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudență vătămare medie și gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, precum și decesul mai multor persoane, comisă în stare de ebrietate (art. 264 alin.(6) din Codul penal), conform unui comunicat de presă emis de Procuratura Generală.

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 7 februarie 2024, inculpatul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate de succesorii părților vătămate și de partea vătămată, în total fiind încasată suma de 3,5 milioane de lei, în scopul compensării prejudiciului moral.

Acțiunile civile în partea reparării prejudiciului material au fost admise în principiu, urmând a fi soluționate în ordinea procedurii civile.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 14 mai 2023, aproximativ la ora 16:45, inculpatul, conducând automobilul de model „Audi A6”, fiind stare de ebrietate narcotică și alcoolică cu grad avansat, se deplasa pe traseul M3 Chișinău-Cimișlia prin comuna Băcioi din mun. Chișinău.

În timpul deplasării cu viteză excesivă pe a doua bandă de circulație, a încercat să depășească pe stânga automobilul din față, iar după ce a traversat linia continuă dublă, a ieșit pe banda din sens opus și s-a ciocnit cu un automobil de model „Renault Megane”, la volanul căruia se afla un bărbat.

În rezultatul accidentului în trafic rutier, 3 pasageri ai automobilului de model „Renault Megane” au decedat la fața locului, iar conducătorul automobilului de model „Renault Megane” și 2 pasageri ai automobilului de model „Audi A6” au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă, doi dintre ei fiind diagnosticați cu vătămări corporale grave și unul din ei cu vătămări corporale medii.

Șoferul pusese plasat în arest preventiv.