Principală  —  IMPORTANTE   —   Decis: Data și ora când…

Decis: Data și ora când vor fi examinate sesizările ce vizează creditul de la ruși

Sursă foto: tvrmoldova.md

Astăzi, 28 aprilie, plenul Curții Constituționale (CC)a declarat admisibile și a conexat sesizările 56a, 57a și 58a din 2020, care vizează acordul pentru acordarea creditului acordat de Federația Rusă. Astfel, ședința publică pentru exsminarea acestora va avea loc la 7 mai, cu începere de la ora 10:15.

De asemenea, în aceeași zi, la ora 10:00, va avea loc pronunțarea dispozitivului hotărârii de interpretare a articolului 72 alin. (3) lit. a) din Constituție, la sesizarea nr. 180b/2019, formulată de deputații Sergiu Litvinenco, Alexandru Slusari și Vasile Bolea, care au întrebat „pe baza
cărui sistem electoral urmează a se desfăşura alegerile parlamentare anticipate în situaţia în care acestea vor avea loc?”.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și cel al R. Moldova privind acordarea unui împrumut financiar de stat în valoare de 200 de milioane de euro, a fost adoptat joi, 23 aprilie, cu votul deputaților PSRM și PDM, în ambele lecturi. Parlamentarii din opoziție au criticat prevederile acordului și au cerut renegocierea împrumutului rusesc.