Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cu ce avere spune că…

Cu ce avere spune că a venit la șefia Procuraturii Anticorupție, procurorul Viorel Morari

Într-un interviu pentru ZdG, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție a vorbit despre averea cu care vine în funcție.

— Deoarece declaraţia dvs. cu privire la venituri şi proprietate pe anul 2015, la fel ca şi cea a altor procurori, nu este încă publică, v-aş ruga să ne spuneţi cu ce avere veniţi în această funcţie, pentru a vă putea monitoriza.

— În 2015 am avut un sala­riu de fun­cţie de 127 mii de lei. (ne-a vor­bit şi des­pre alte veni­turi, din acti­vi­ta­tea didac­tică, n.r.) Refe­ri­tor la imo­bile. Folo­sesc un apar­ta­ment de tip man­sardă, de 99 m.p., decla­rat. În decla­ra­ţia veche erau două, pen­tru că jumă­tate de an am locuit într-un apar­ta­ment, iar a doua jumă­tate, în alt apar­ta­ment. De aceea am decla­rat două. Acum am decla­rat doar un apar­ta­ment, pe care-l folo­sesc. Nu este al meu (este apar­ta­men­tul părinţi­lor, n.r.). La momen­tul intră­rii în fun­cţie sunt pro­pri­e­ta­rul unei Skoda Octa­via din 2006.

— În declaraţiile trecute ştiu că aveaţi şi alte maşini.

— Da, şi în 2015 am decla­rat alte auto­mo­bile, prin­tre care Skoda Octa­via, Land Rover, Volvo, Skoda Superb şi iar, Skoda Octa­via. Aceasta sunt auto­mo­bile pe care le-am folo­sit, dar ele nici­o­dată nu au fost ale mele. De exem­plu, nu am avut auto­mo­bil sau nu-l folo­seam, luam pe vreo săp­tămână de la cineva o maşină. De exem­plu, Volvo XC 90 este al fra­te­lui. Cineva putea să mă vadă la volan şi putea să spună că Morari are auto­mo­bil, dar nu l-a decla­rat. Iată de ce am decla­rat toate maşi­nile pe care le-am folo­sit.

— Deci, nu stau toate aceste maşini în garaj la dvs.?

— Nu stau în gara­jul meu şi la acest moment nu le folo­sesc. Sunt ale altor per­soane. Sunt decla­rate două Skoda Octa­via. E de fapt ace­laşi auto­mo­bil, dar cu numere de înma­tri­cu­lare dife­rite. De aceea am indi­cat auto­mo­bi­lul de două ori. Când apare decla­ra­ţia, cuiva i se pare că sunt toate ale mele, fiindcă le-am decla­rat, însă repet, le-am decla­rat doar pen­tru că le-am folo­sit. De ase­me­nea, dacă vor­bim de avere, am două împru­mu­turi, unul de 15 mii USD, iar altul de 15 mii de euro, con­trac­tate în 2014.

Interviul integral, aici.