Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM a programat o nouă…

CSM a programat o nouă ședință: pe ordinea de zi, cererea de demisie a judecătoarei care examinează dosarul Șor

La 8 decembrie a fost programată o nouă ședință a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Agenda este cea din 1 decembrie, plus câteva subiecte suplimentare, asta după ce ședința trecută a fost amânată pe motiv că mai mulți membri ai Consiliului erau bolnavi.

În total, pe ordinea de zi a ședinței de marți se numără 20 de chestiuni. Primul subiect din agendă ține de cererea lui Ion Postu cu privire la revenirea în funcția de membru al CSM din rândul profesorilor după ce acum un an acesta și-a prezentat demisia din funcția respectivă. Postu își motivează solicitarea prin faptul că Parlamentul nu i-a aprobat până acum demisia. În martie curent fotoliul lui Ion Postu a fost însă ocupat de un alt membru, ales în urma unui concurs la Parlament.

Un alt subiect important ce urmează a fi examinat de către CSM ține de cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul, care examinează dosarul lui Ilan Șor. Demisia din sistem a magistratei poate duce la reluarea examinării dosarului lui Ilan Șor, asta după ce dosarul s-a aflat la Curtea de Apel Cahul aproape trei ani, fără a exista o finalitate.

Tot în ședința din 8 decembrie membrii CSM vor examina chestiunea cu privire la demersul Ministerului Justiției, referitor la desemnarea a doi reprezentanți ai CSM în calitate de membri ai Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.