Principală  —  IMPORTANTE   —   CSM a ales doar o…

CSM a ales doar o candidată pentru a fi propusă la funcția de judecătoare a CSJ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât marți, 9 iunie, să o propună pe Viorica Puica plenului Parlamentului pentru a fi numită în funcția de judecătoare a Curții Supreme de Justiție (CSJ). Ea a fost singura aleasă din cei șase candidați, după ce Ghenadie Pavliuc și-a retras candidatura.

Viorica Puica este judecătoare din 2002 și activează la Judecătoria sect. Botanica din Chişinău. Ea a candidat și anterior la funcția de judecător al CSJ.

„Mă bucur pentru mine, dar mă gândesc la colegii mei de la CSJ, unde sunt lipsă mai mult de 10 judecători și volumul de lucru este foarte mare, ceea ce înseamnă că se pierde din calitatea actului de justiție. Noi toți ne dorim îmbunătățirea calității, inclusiv prin suplinirea funcțiilor vacante. Trebuie să depunem efort, să punem diligența necesară ca să restabilim prestigiul Curții, să unificăm practica judiciară, să îmbunătățim calitatea actului justiției. Cred că activitatea mea de peste 17 ani în funcția de judecător, vizitele de studiu, experiența de lector universitare, formator al INJ, toate capacitățile mele intelectuale mă va ajuta să ating scopul propus”, a declarat ea pentru ZdG.

În 2007, Viorica Puica a fost desemnată cel mai bun judecător din R. Moldova.

Judecătoarea a avut anterior mai multe discursuri critice privind sistemul judecătoresc din R. Moldova.

Citiți aici un interviu acordat pentru ZdG în noiembrie 2019: „Judecătorii sunt puternici prin statutul lor și nu au nevoie de relații cu politicienii sau cu oameni de afaceri ca să devină puternici”