Principală  —  IMPORTANTE   —   Concursurile anunțate de CSM, amânate.…

Concursurile anunțate de CSM, amânate. Ședința va avea loc

Concursurile anunțate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) care urma să aibă loc marți, 28 septembrie, au fost amânate. În cadrul ședinței urma să se desfășoare concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Despre cei 15 magistrați care s-au înscris în concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de judecător la CA Chișinău, Ziarul de Gardă a scris recent.

Tot în cadrul ședinței de marți, 28 septembrie, urma să aibă loc concursurile pentru suplinirea funcției vacante de președinte al Curții de Apel Bălți, al Curții de Apel Comrat și pentru suplinirea funcției de președinte al Judecătoriei Comrat, dar și concursurile pentru suplinirea funcțiilor vacante de vicepreședinți ale instanțelor: Curtea de Apel Comrat, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, Judecătoria Comrat.


Solicitată de ZdG, membra CSM Nina Cernat a declarat că ședința programată pentru astăzi va avea loc, însă au fost amânate concursurile de pe ordinea de zi.

„Concursurile au fost amânate din motive obiective. O parte din candidați au participat la o ședință, iar după aceasta au fost depistați cu COVID-19”, a declarat Cernat pentru ZdG.

ZdG a publicat vineri, 24 septembrie, un articol despre averea și cariera pretendenților la funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău.

15 magistrați s-au înscris în concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Unii au ajuns în atenția opiniei publice după ce au luat mai multe decizii dubioase în dosare de rezonanță, au acumulat averi de milioane, au fost sancționați pentru hotărârile emise sau au prejudiciat bugetul cu zeci de mii de euro, în urma cauzelor pierdute la CtEDO. Pentru unii candidați aceasta este a doua sau chiar a treia încercare de a accede la Curtea de Apel. Detalii aici.