Principală  —  IMPORTANTE   —   Concursul pentru suplinirea funcției vacante…

Concursul pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, a eșuat

Concursul pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, a eșuat. O hotărâre în acest sens a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma concursului desfășurat marți, 5 octombrie, în cadrul ședinței plenare a Consiliului.

Lupta în concursul pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Centru s-a dat între doi candidați, magistrații Roman Pascari și Grigori Manole, ambii activând din cadrul Judecătoriei Chișinău.

În septembrie 2018, candidatura lui Grigore Manoli, care a solicitat promovarea în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a fost respinsă de Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor. În urma evaluării, acesta a obținut doar 16 puncte din 62 posibile. Decizia în acest sens a fost publicată ulterior pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Colegiul a menționat atunci că obiectivele stabilite de candidatul la funcția de vicepreședinte al instanței sunt „pur declarative, candidatul nu a argumentat căile practice de realizare a lor, nu a demonstrat capacități, cunoștințe și abilități, care i-ar permite realizarea acestor obiective, referindu-se la vârsta sa și capacitățile organizatorice manifestate anterior în alte fucții deținute”.

Totodată, Colegiul pentru selecție a mai menționat atunci că în planul de activitate elaborat de magistrat nu sunt indicați pașii conceți de realizare și nu corespunde prevederilor normative în vigoare.